zigzagturistic zigzagturistic zigzagturistic zigzagturistic zigzagturistic zigzagturistic zigzagturistic
WebMagnat.

="http://webmagnat.ro/bannere/230x230.swf" name="movie">

Casa memoriala Aristide Caradja - Piatra-Neamt

În centrul comunei Grumăzeşti, judeţul Neamţ, casa memorială Aristide Caradja este situată în mijlocul unui mic parc dendrologic. Construcţia are un singur nivel şi prezintă o terasă largă în faţa marelui salon din care se deschid intrările în celelalte încăperi.

Aici a trăit şi a studiat timp de mai mulţi ani, mai ales după cel de-al doilea război mondial, cunoscutul entomolog Aristide Caradja (1861-1955), membru al unei familii nobile de origine greco-bizantină, realizatorul unei colecţii de fluturi de o mare valoare ştiinţifică, unică în lume, pe care a donat-o Muzeului “Grigore Antipa” din Bucureşti.

Casa în care a trăit şi a studiat timp de mai mulţi ani cunoscutul entomolog Aristide Caradja se află situată  în centrul comunei Grumăzeşti, în mijlocul unui mic parc dendrologic.

Parcul este constituit din arbori seculari de stejar, frasin, carpen, castan si tei. Aici, pe domeniul său din Grumăzeşti, naturalistul Aristide Caradja a studiat şi a colecţionat vestita sa colecţie de fluturi.

În prezent, domeniul a intrat în posesia moştenitorilor ca urmare a unui proces de revendicare şi din păcate a intrat şi în paragină.

 

GALERIE FOTO

Aristide Caradja